filosofie.

Zoals Einstein het al eens mooi verwoordde: “We can’t solve problems by using the same kind of thinking we used when we created them”.

Ik volg deze denkwijze. Ik kijk met mijn bril naar de ideeën in jouw hoofd. Ik heb geen emotionele band met het idee, dit zorgt er voor dat ik onbevooroordeeld vrij mee kan denken en werken aan dat idee. 

Niet te vergeten, wat er besproken/ uitgewerkt wordt, dat blijft tussen ons. 

Zit je reeds met een vraag of een idee, ik maak graag tijd vrij om dit te bespreken bij een tas koffie of thee (of iets anders).

Werkwijze.

De saaie versie:
Eerst kijken we naar de situatie, dan maken we het brein los om samen met de klant via meerdere invalshoeken naar de situatie te kijken. Ten slotte groeperen we de werkbare punten en kijken we naar de haalbaarheid. De resultaten die realiseerbaar zijn blijven dan op de tafel liggen om vervolgens uitgevoerd te worden.

De echte versie:
Eerst doen we onnozele dingen om het brein los te werken, ondertussen lachen we dat het een leve lust is, want wie zegt dat werken saai moet zijn? Ten slotte werken we ons naar een werkbaar resultaat.

Ons brein is op het einde van de sessie of dag totaal gefrituurd en wij hebben allemaal alweer een dag geleefd en gewerkt.

Blog.

Een blog post… tja… eigenlijk is dit een samenraapsel van mijn gedachten.

Mijn bureau is geen hoopje rommel, wel een georganiseerde chaos van dromende ideeën. (Evert Eyckerman)

De geboorte van Ideeën