De tafel van Elf

Dit concept is ontstaan tijdens een gezellige babbel op een zachte zomeravond. Samen met enkele collega ondernemers was ik aan het genieten van lekker eten en een lekkere frisse pint. De vraag die door iemand gesteld werd was: “Hoe komt het dat er geen moment is voor ondernemers om met anderen van gedachten te wisselen of te brainstormen over problemen binnen de onderneming?”  Het antwoord hierop was zeer snel gevormd. We zijn nu bijna een jaar verder en toch waren er enkele vragen die onbeantwoord bleven. Wat met de creativiteit als die stil is gevallen? Wat als je geen oplossing kan bedenken? Wat als… Wat als… Wat als we op onze creatieve honger blijven zitten?

Niet veel later zat ik terug aan de tekentafel, hoe kan ik een Mastermind combineren met het vergaren van Inzichten, Methodes, en vooral niet te vergeten… een soort van… Creatief leiderschap. Het begon bij de 4 basisregels van creatief denken en leidde al snel naar de Elf richtlijnen van creatief denken. 

 1. De regel van “Ja, en… ?”
 2. De regel van “Wat moet ik hier nu weer mee doen?”
 3. De regel van “De 3 dames wiens naam niet meer met een K begint.”
 4. De regel van “De Chokotoff”
 5. De regel van “Weg van al dat negatief gedoe.”
 6. De regel van “Wie is er nu echt Creatief?”
 7. De regel van “Ik? Ik ben altijd serieus.”
 8. De regel van “Einstein”
 9. De regel van “’t DNA”
 10. De regel van “De doos.”
 11. De regel van “Aaah, nu begrijp ik u.”
 

Ik hoor jullie al denken, wat heb ik nu aan die regels? Op het einde van de avond krijg je extra hulpmiddelen en inzichten mee de je kan gebruiken tijdens de uitdagingen welke je als ondernemer tegenkomt. En neen, ik ga jullie mooie brein niet frituren door op zo’n avond al de 11 de regels jullie verplicht te laten gebruiken.

De groep bestaat maximaal uit 10+1 deelnemers zodat iedereen aan het woord kan komen. Weet ook dat het een avond is waarbij ik gebruik maak van het aanwezige collectieve geheugen. Het een avond is waarbij ondernemers elkaar steunen, elkaar inspireren en samen hun creatieve spier trainen. Als gastheer daag ik geregeld het brein uit, want er wordt wat gewerkt op zo’n avond. (en niet vergeten, er wordt ook heel veel plezier gemaakt)

Het vindt plaats in een ongebonden, vrije en vooral veilige omgeving. Weet ook dat het telkens door gaat op een inspirerende locatie. Welke enkele dagen op voorhand bekend wordt gemaakt. Momenteel is het enkel in de provincie Antwerpen, de locaties voor Limburg en Oost-West Vlaanderen worden momenteel bezocht en onderzocht.

De data voor 2024 zijn:

 • Woensdag 17 januari
 • Woensdag 21 februari
 • Woensdag 13 maart
 • Woensdag 17 april
 • Woensdag 22 mei
 • Woensdag 19 juni (vakantie editie)
 

Niet te vergeten: Het is met eten, en drinken. Ook dient er zeer veel gelachen te worden, want werken mag en kan plezant zijn. De deuren gaan open om 19u en wij ronden af om 22u, want het is de volgende dag werkendag…

De kostprijs is €175 excl. BTW, en  €900 excl. BTW als je in schrijft voor 6 keer. (en je mag 1x iemand extra meebrengen)

Interesse? Of wil je deelnemen?

Neem dan gewoon contact op door te mailen naar interesse@thesquarewhite.be. Bellen mag natuurlijk ook naar de tafelachtige hotline 0032-495.27.36.59. Weet wel, de plaatsen zijn beperkt.

Enkele sfeerbeelden