Het geheim en de kracht van creativiteit.

Welke kracht zit er achter creativiteit of creatief denken? Beeld u eens in, een wereld waar elk probleem zo bekeken wordt dat het een uitdaging is. Fantaseer over een wereld waar er enkel mogelijkheden zijn. Droom over een plek waar gewoon alles mogelijk is. De kracht van creatief denken maakt dit allemaal mogelijk. Het geheim zit er juist in alles duidelijk visueel krijgen. Enkel dan kan het brein hiermee aan de slag gaan. Ga eens lekker old school naar “Back to the future II” kijken. Hierin komt een Hooverboard voor. Ondertussen is dit realiteit en werkt het zelfs al wat. De “lightSabre” van de Jedi in het “Star Wars” universum werken ondertussen, nog niet echt gebruiksvriendelijk, ze zijn er al wel. Ze hebben al zelfs een molecule over een afstand “geteleporeerd” om even naar “Star Trek” te verwijzen.

Hoe doe je dat dan, zo al dat creatief gedoe? Heel eenvoudig, en dan kom ik terug op enkele reeds eerdere opgesomde punten in andere blog posten:

  • Gaat niet ==> BESTAAT NIET
  • De regel van €0 (wat kan ik doen met zo weinig mogelijk geld)
  • Onwetendheid is een zalig iets (de moment als je de regels kent van iets, dan wordt het een uitdaging om niet in beperkingen te denken. Dit is ook in de fysica en de chemie, we kennen daar de meeste spelregels toch nog niet.)
  • Het leven is een speeltuin van mogelijkheden
  • Lachen en plezier maken is het beste medicijn om creativiteit te bevorderen

Misschien wel de allerbelangrijkste in deze reeks, iedereen is creatief. Vaak wordt dit gewoon vergeten en nemen mensen de gemakkelijke weg. De weg van de excuses waarbij ze zeggen dat dit niets is voor hen.

Een laatste bedenking… Wat als iedereen zijn hoofd zou gebruiken om de uitdagingen aan te gaan welke er nu voor handen zijn? Er is dan meer reken- en processorkracht dan al de servers en pc’s van de wereld te samen. Welke wonderen zouden wij dan kunnen realiseren?

 

Dus wees creatief en ga die uitdagingen aan!

 

Met Creatieve ideeën en ook groeten,

Evert